Winkelen aan The Walk

Over het winkelaanbod op The Walk zijn we snel uitgepraat. The Walk richt zich hoofdzakelijk op op verblijf en horeca. Winkels zitten vooral op de promenades die een verdieping hoger liggen. Deze kun je via trappen vanaf de straat bereiken. Langs The Walk zelf blijft het winkelaanbod beperkt tot een paar winkels die zich vooral richten op wonen en interieur. Zo vind je hier Zara Home en en kunstgalerie. Verder een Sunglass Hut, een nagelstudio en een apotheek. Het ziet er naar uit dat het winkelaanbod in de nabije toekomst wel wat toe zal nemen op de promenades.

Covent Garden Market

Vier dagen per week kun je een aantal kraampjes afstruinen op The Walk. Dan wordt weekendmarkt/avondmarkt Covent Garden Market gehouden. Lokale kleding, gebruiksvoorwerpen, decoraties en souvenirs staan centraal op deze markt. Op woensdag en donderdag is het markt van 5 uur ’s middags tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds.

Winkelcentrum

In de wat betreft architectuur afwijkende Al Fattan Marine Towers bevindt zich op de begane grond en eerste verdieping een overdekte shopping mall. Het aanbod van winkels hier is vrij beperkt maar wel gevarieerd. Verstopt ergens rechts achterin zit een kleine supermarkt. Handig voor wie de minibarprijzen te gortig zijn. Verder souvenirs, kleding, een kapperswinkel, een juwelier en een brillenzaak. Het aanbod mag absoluut niet vergeleken worden met de grote shopping malls in Dubai. Een middagje winkelen ga je hier niet doen. Wel kun je de basisbehoeften aanschaffen. Op de eerste verdieping zit er nog wat horeca: een pub en twee restaurants.