Tips en informatie over The Walk Dubai

Ter aanvulling op de informatie over winkelen, het strand, hotels, uit eten en The Walk in het algemeen geven we hierbij nog wat extra tips en info over The Walk Dubai:

Kleding

Feitelijk kun je op The Walk de meeste vrijetijdskleding aan. Let erop dat het niet té sexy of bloot wordt, want dat is provocerend. Een aangenaam zomerjurkje voor de dames of een bermuda met shirt voor de heren kan best als je op The Walk loopt of op een terras gaat zitten. Wil je in een restaurant gaan eten dan wordt een lange broek voor de heren aanbevolen. Dichte schoenen doen het ook veel beter dan slippers of sandalen.

Honden

Op The Walk zijn honden niet toegestaan, inclusief kleine hondjes die je in een tas kunt stoppen. Er zijn daarom ook geen hondentoiletten.

Openbare toiletten

Tegenwoordig zijn er een aantal openbare toiletten te vinden bij The Walk. Je moet hiervoor naar het strandgedeelte gaan; bij The Beach. Hier zijn voor mannen en vrouwen gescheiden openbare toiletten te vinden waar je gratis gebruik van mag maken. Daarnaast zijn de horecagelegenheden aan The Walk natuurlijk ook voorzien van toiletten die voor hun gasten beschikbaar zijn.

Rondvaart

Om de Jumeirah Beach Residences (JBR) eens van een andere kant te bekijken kun je een rondvaart nemen op een traditionele dhow. Deze boottochten vertrekken vanuit de Dubai Marina. De meeste boottochten duren één uur en voeren je eerst een stuk door de jachthaven van Dubai en vervolgens langs de kust waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de skyline van JBR.

Afstanden

The Walk is een van de meest westelijke plekken van Dubai. Daardoor ligt het relatief ver van het centrum van Dubai af en van luchthaven Dubai International Airport. De reistijd van en naar The Walk bij normale verkeersomstandigheden zijn:

– Atlantis The Palm hotel 20 tot 25 minuten
– Dubai Marina enkele minuten
– Mall of the Emirates 15 minuten
– Dubai Mall en Burj Khalifa 25 minuten
– Abu Dhabi 1 uur en een kwartier
– YAS Marina Circuit en Ferrari World 1 uur
– het oude Dubai 35 tot 45 minuten
– Dubai International Airport 30 tot 40 minuten