Strand bij The Walk

Het strand bij The Walk en JBR (Jumeirah Beach Residences) wordt JBR Beach genoemd. De naam Jumeirah Beach wordt ook wel gebruikt. Officieel ligt dit strand niet in de wijk Jumeirah, de naam stamt uit de tijd dat hier vrijwel de enige strandhotels in Dubai te vinden waren. Een deel van het strand is tegenwoordig onderdeel van The Beach. Dit is het deel waar er een wandelpromenade, verschillende horecazaken en wat leuke shops gebouwd zijn. Dit deel is in 2014 geopend.

JBR Beach is een publiek strand waar zowel lokale mensen als expats en toeristen te vinden zijn. Apart is om de mix te zien van westerse vrouwen in niets verhullende bikini’s en moslimvrouwen die met hun gehele Arabische gewaad aan pootjebaden in de branding. Vooral op vrijdag, wat hier de vrije dag is zoals bij ons de zaterdag, zie je dit schouwspel. Op deze dag is het in de regel ook wat drukker dan op andere dagen.

Strandstoelen

De enige ligbedjes, stoelen en parasols die je hier vind zijn die van de privé-gedeeltes van hotels zoals het Hilton, het Meridien en het Kempinski. Deze stukken strand zijn alleen bestemd voor gasten van de betreffende hotels. Er zijn op Jumeirah Beach geen losse verhuurders van ligstoelen of parasols.

Horeca en voorzieningen

Jarenlang heeft JBR Beach het moeten stellen zonder enige voorzieningen of horeca. Voor een hapje of drankje moest je naar The Walk lopen. Dat was geen ramp, maar eerlijkheidshalve was het ook niet ideaal. Rond 2012 is men begonnen om op de plek van het toenmalige provisorische parkeerterrein op het strand een nieuw project te starten: The Beach. Het heeft ongeveer twee jaar geduurd om dit het project te voltooien. Nu The Beach af is, vraag je je af waarom ze dit bij de aanleg van The Walk dit niet meteen zo aangelegd heeft.

The Beach is de 2.0 versie van het vertrouwde strand dat hier al lag. Er zijn douches, toiletten en omkleedruimtes aan gebracht. Langs het strand ligt nu een heerlijke wandelpromenade met een speciaal deel erin verwerkt voor joggers en hardlopers. Op de plek waar vroeger auto’s stonden, zie je nu tal van leuke horecazaken met terrasjes. Tussen de horeca en The Walk zitten wat leuke winkels.

Het strand is nu voorzien van gymtoestellen en speeltoestellen. Het is een plek geworden die past bij een stad met allure zoals Dubai is.

Watertemperatuur

De temperatuur van het zeewater aan Jumeirah Beach varieert van aangenaam tot zeer aangenaam. Het water heeft in de wintermaanden een temperatuur van ongeveer 21 tot 23 graden. In de zomermaanden loopt dit op naar maar liefst 28 graden. Helaas is de luchttemperatuur dan dermate hoog dat het eigenlijk niet aangenaam meer is om naar het strand te gaan tenzij je continu in het water blijft.

De beste reistijd voor Dubai om hier lekker op het strand te liggen is van eind oktober tot medio april. Dan is het warm tot soms zeer warm, maar zelden te heet. Zodra de zomer in Dubai begint is dat wel anders. Dan is het ook opvallend rustig aan het strand.