Restaurants aan The Walk

Uit eten is de hoofdactiviteit aan The Walk. Als je hongerig bent heb je een ruime keuze aan restaurants en eetgelegenheden. Eten aan The Walk kun je al vanaf ’s morgens vroeg. Ketens zoals Starbucks en Paul bieden naast een goede bak koffie ook een goed assortiment van broodjes en lekkernijen aan. De meeste eetgelegenheden gaan pas tegen lunchtijd open. De sluitingstijd is afhankelijk van de zaak, want waar de koffiebars vaak al in de loop van de avond langzaamaan sluiten, daar blijven veel restaurants tot na middernacht open. Rond middernacht kun je hier nog prima terecht om een hapje te eten. Niet op elk terras kun je dan nog bestellen, maar er zijn zeker voldoende eetgelegenheden waar je op dat moment nog terecht komt. Zeker handig als je met de avondvlucht van KLM aankomt en nog wat wilt eten voordat je naar bed gaat. Wie geen afkeer heeft van fastfood die kan bij KFC zelfs tot 4 uur in de ochtend terecht voor een portie gefrituurde kip.

Verschillende keukens

Het aanbod van restaurants richt zich duidelijk op toeristen en locals die voor de gezelligheid uit gaan eten. Recreatief uit eten zonder culinaire hoogstandjes, dat is de meest objectieve manier om het aanbod op The Walk aan te duiden. Een trend die je duidelijk ziet is dat men traditionele keukens in een modern jasje steekt. Fusiekeukens zijn geen uitzondering op The Walk en wie hier Arabisch wil eten die zal dat toch op een iets of wat aangepaste manier gepresenteerd krijgen. Wie van lekker eten houdt die kan dan ook dagenlang gevarieerd eten op The Walk. De ene dag heerlijk Italiaans, de andere dag een wokgerecht. Daarna een keertje Mexicaans, een dag later Arabisch en de vijfde dag een perfect gegrilde biefstuk. Het aanbod is in ieder geval groot genoeg om een week lang totaal verschillend te eten als je dat zou willen.

Geen alcohol

Alcohol wordt op The Walk niet geschonken. Althans niet op de terrassen en in de individuele restaurants. Voor een alcoholvergunning moet je in Dubai flink in de buidel tasten. Da is de reden dat vrijwel alle gelegenheden waar je alcoholische versnaperingen kunt bestellen te vinden zijn binnen hotels. Als je aan The Walk wilt eten met een flesje wijn of een verfrissend biertje dan zul je een van de restaurants in de hotels op moeten zoeken.

Heet in de zomer

In de zomer is het eigenlijk bijna niet te doen om buiten te zitten. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur in Dubai overdag gemakkelijk op tot ruim boven de veertig graden. Niet echt uitnodigend om buiten te lunchen. Vandaar dat The Walk in de zomer overdag gewoon een uitgestorven indruk geeft. In de avonduren zakt de temperatuur geleidelijk, echter aangenaam om buiten te zitten is het dan nog steeds niet echt. Uit eten betekent dan vooral binnen zitten, wat de sfeer niet echt ten goede komt. Naar onze mening kun je Dubai sowieso beter mijden in de hete zomermaanden, wie toch in de zomer naar Dubai reist zal vooral in de airco moeten leven. Op sommige terrassen hebben ze in de warmere maanden airco’s opgesteld om de klanten wat verkoeling te bieden.

Prijzen

Uit eten op The Walk is niet duur. Een voorgerecht kost je zo’n 30 tot 70 dirham. Hoofdgerechten bestel je gemiddeld voor ongeveer 60 tot 140 dirham. Goedkoper is zeker mogelijk, duurder ook indien je voor duurdere gerechten zoals ossenhaas of kreeft kiest. Reken per persoon voor twee gangen plus twee frisdrank of water op ongeveer 120-130 dirham, zo’n dertig euro. Zeker niet duur als je dit vergelijkt met de prijzen op toplocaties in Nederland.