Parkeren bij The Walk Dubai

Met de auto naar The Walk gaan vereist wat geduld. ’s Avonds is het rondom The Walk vrijwel altijd chaos, met uitzondering van de heetste zomermaanden. De rest van het jaar is het op de eenrichtingsweg langs The Walk altijd druk met auto’s op zoek naar een parkeerplaats of rijkelui die hun zeer dure of speciale auto willen delen met het publiek op The Walk. Als je geluk hebt zie je op een avond aan The Walk meer bijzondere auto’s dan op een gemiddelde autobeurs. Sommige chauffeurs maken er gewoon een hele show van. Vooral op donderdagavond en vrijdagavond lijkt het wel een complete autoshow dankzij de eigenaren van bijzondere auto’s die hier komen cruisen.

Parkeren op straat

Het aantal parkeerplaatsen op straat is zeer beperkt. Als je geluk hebt dan vind je een parkeerplek langs een van de aanrijroutes naar The Walk. Als je het niet erg vindt om een stukje te lopen dan kun je proberen je auto ergens in de Dubai Marina te parkeren. Van daaruit loop je in 5 tot 15 minuten naar The Walk.

Op straat parkeren is tegen betaling. Erg duur is parkeren in Dubai niet. Houd er wel rekening mee dat de boetes voor niet betalen of foutparkeren wel hoog zijn. Op deze RTA-pagina kun je de huidige parkeertarieven zien en de verschillende betaalmethodes bekijken. Het is goed te weten dat met briefgeld betalen niet mogelijk is.

Parkeergarages

De beste optie optie om je auto te parkeren is in een parkeergarage. Veel van de parkeergarages rond The Walk zijn privéparkings van appartementencomplexen en hotels. De beste parkeergarage voor The Walk is die onder The Beach. De entree zit net iets zuidelijk van het Hilton Hotel, direct bij de rotonde waar je vanuit Al Gharbi Street op uit komt. Deze parkeergarage kost 20 AED per uur. Als je echter gaat shoppen in The Beach en daar voor minstens 100 AED uitgeeft, dan krijg je 3 uur parkeren gratis. Je moet je parkeerkaart daarvoor wel af laten stempelen (valideren).

Een andere mogelijke parking is die van de Dubai Marina Mall. Van hieruit is het ongeveer 1200 meter lopen naar The Walk. Over deze wandeling doe je ongeveer een kwartier.

Gratis parkeren is niet meer mogelijk

Jarenlang kon je gratis direct aan het strand parkeren, waarna je zo The Walk op kon lopen. Die tijdens zijn over. Op het moment dat men begonnen is met de aanleg van The Beach in 2012, verdwenen de gratis parkeermogelijkheden bij het Hilton Hotel en het onverharde stuk voor het Sofitel en Rotana Amwaj hotel. Jammer natuurlijk dat gratis parkeren bij The Walk niet mer mogelijk is, maar daar is wel een prachtig stukje vol horeca en shops voor in de plaats gekomen.

Onderstaande foto laat zien hoe het er tot 2012 uitgezien heeft als je vanaf The Walk richting het strand kijkt.

Met het openbaar vervoer

Wil je niet teveel geld uitgeven aan het parkeren of niet te moeilijk hoeven doen om een plekje te vinden, dan kun je altijd nog met het openbaar vervoer of een taxi naar The Walk komen. Taxi’s zijn betaalbaar en op grote schaal beschikbaar in Dubai. Op drukkere momenten kan het wel wat lastiger zijn om een beschikbare taxi te vinden. Wil je met het openbaar vervoer komen, dan is de combinatie van metro en tram ideaal. Met de metro kun je tot aan de wijk Dubai Marina reizen en van daaraf de tram pakken naar The Beach. Je kunt ook met de metro komen en het laatste stuk te voet afleggen. Dat is een wandeling van ongeveer een kwartier.