Hotels aan The Walk Dubai

De hotels die bij The Walk liggen kunnen zich grofweg in twee categorieën indelen: de hotels die er al stonden voordat projectontwikkelaars in enkele jaren tijd de wijk Dubai Marina uit de grond stampten en de hotels die onderdeel uitmaken van het superproject The Walk. Deze twee soorten hotels zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. De oudere hotels hebben een eigen architectuur en staan direct aan het strand. De nieuwe hotels zijn wat betreft uiterlijk helemaal aangepast aan de zandkleurige bouwwerken waar The Walk uit bestaat. Deze hotels zijn helemaal geïntegreerd in het totale plaatje. Het enige onderscheid wordt gevormd door de bescheiden logo’s.

Eerste generatie hotels

Tot de hotels uit het pré-Dubai Marina tijdperk behoren het Sheraton Jumeirah Beach, het Hilton Jumeirah, het Ritz-Carlton. Net buiten The Walk ligt het One & Only Le Mirage.

Van deze hotels springen er twee uit. Het Hilton Jumeirah is vanwege de ligging ten opzichte van The Walk aangenaam, want je zit binnen een minuut op de mooiste plekjes van The Walk. Tevens hebben alle kamers zijwaarts zeezicht. De oostelijke hotelkamers hebben uitzicht op strand, zee en de Jumeirah Palm, de westelijke kamers kunnen genieten van zee, strand en aan het eind van de dag van een fraaie zonsondergang boven de Arabische Golf.

Een ander hotel dat genoemd moet worden is het Royal Mirage van de prestigieuze One & Only keten. Dit hotel is helemaal in het thema van het Duizend-en-één-Nacht sprookje. Het Arabische paleis is tot in de diepste details uitgewerkt om de gasten het gevoel te geven Arabische sjeiks en prinsessen te zijn.

Sommige hotels aan en rond The Walk zijn met als Dubai all inclusive vakantie te boeken. Met een all inclusive pakket heb je een betere controle over je vakantiebudget en zul je bij het uitchecken niet zo snel voor onaangename verrassingen komen te staan.

 

Tweede generatie hotels

De meeste accommodaties langs The Walk bestaan uit privé-appartementen. Tussen deze appartementen bevinden zich een paar hotels die helemaal binnen het uiterlijk van The Walk geïntegreerd zijn. Van west naar oost zijn dit het Rotana Amwaj hotel, het Sofitel Jumeirah en het Mövenpick Jumeirah. Alle drie deze hotels behoren tot de vijfsterrencategorie. In alle eerlijkheid dient wel vermeld te worden dat het om vrij standaard luxe hotels gaat zonder een echt eigen identiteit. Desalniettemin zitten deze hotels op één van de fraaiste locaties van Dubai. Alleen daarom zijn ze al de moeite waard. De prijzen die voor hotelkamers in deze hotels gevraagd worden kunnen nogal zeer erg verschillen. Sommige touroperators hebben contracten met deze hotels waardoor bij minder vraag de hotelkamers in combinatie met de vlucht soms aanzienlijk goedkoper aangeboden worden.

Dubai Marina

Voor wie een vijfsterrenhotel niet hoeft, te duur is of niet voldoet aan de wensen zijn er andere opties. De wijk Dubai Marina biedt een ruimer aanbod van hotels die in de drie-, vier- en vijfsterrencategorie liggen. Mogelijk nog interessante zijn de appartementen met 1, 2 of zelfs 3 slaapkamers. Deze worden vaak met hotelservice aangeboden zoals schoonmaak, conciergediensten en meer. Dit soort appartementen zijn ideaal als je de beschikking wilt hebben over een keuken of meer ruimte. Vooral voor gezinnen met kinderen zijn de appartementen met meerdere slaapkamers ideaal. De ouders hebben dankzij de eigen slaapkamer voor de kids wat meer privacy.

Over het algemeen zijn de hotels in Dubai Marina wat aantrekkelijker geprijsd dan de vijfsterrenhotels die aan het strand liggen. Het uitzicht op de jachthaven is zeker ook fraai. Wil je toch van het strand genieten dan ben je daar binnen vijf tot tien minuten lopen.