THE WALK

DUBAI

 
 

Het strand bij The Walk en JBR (Jumeirah Beach Residences) wordt Jumeirah Beach genoemd. Officieel ligt dit strand niet in de wijk Jumeirah, de naam stamt uit de tijd dat hier vrijwel de enige strandhotels in Dubai te vinden waren. Jumeirah Beach is een publiek strand waar zowel lokale mensen als expats en toeristen te vinden zijn. Apart is om de mix te zien van westerse vrouwen in niets verhullende bikini's en moslimvrouwen die met hun gehele Arabische gewaad aan pootjebaden in de branding. Vooral op vrijdag, wat hier de vrije dag is zoals bij ons de zaterdag, zie je dit schouwspel. Op deze dag is het in de regel ook wat drukker dan op andere dagen.


Strandstoelen

De enige ligbedjes, stoelen en parasols die je hier vind zijn die van de privé-gedeeltes van hotels zoals het Hilton, het Meridien en het Kempinski. Deze stukken strand zijn alleen bestemd voor gasten van de betreffende hotels. Er zijn op Jumeirah Beach geen losse verhuurders van ligstoelen of parasols.


Horeca

In Europa zijn we gewend aan de aanwezigheid van strandtenten waar je een hapje of drankje kun doen. In Dubai kent men dat niet. Douches, toiletten, plekken waar je iets te drinken kunt kopen? Niet op het strand, met uitzondering wederom van de privé-gedeeltes van de luxe hotels. Als je iets wilt eten of drinken dan zul je je om moeten kleden, de straat oversteken en op The Walk gaan kijken. Houd er rekening mee dat het echt als ongepast gezien wordt om hier in je zwembroek, badpak of bikini rond te lopen. Op de borden op The Walk staat ook nadrukkelijk aangegeven dat het niet toegestaan is.


Watertemperatuur

De temperatuur van het zeewater aan Jumeirah Beach varieert van aangenaam tot zeer aangenaam. Het water heeft in de wintermaanden een temperatuur van ongeveer 21 tot 23 graden. In de zomermaanden loopt dit op naar maar liefst 28 graden. Helaas is de luchttemperatuur dan dermate hoog dat het eigenlijk niet aangenaam meer is om naar het strand te gaan tenzij je continu in het water blijft.

Strand

Het strand bij The Walk is Jumeirah Beach, waar de Jumeirah Beach Residences aan The Walk naar vernoemd zijn.